Bezstarostný prenájom? Realita, alebo fikcia?
31. 07. 2020

Bezstarostný prenájom? Realita, alebo fikcia?

V dnešnej dobe je prenájom nehnuteľnosti veľmi populárny. Či už sa jedná o dlhodobý, alebo krátkodobý prenájom, základom je určite kvalitne vypracovaná nájomná zmluva, ktorá chráni obidve strany, prenajímateľa aj nájomcu. Nájomná zmluva musí obsahovať všetky náležitosti v zmysle platnej legislatívy, aby sa predišlo sporom a prípadným problémom medzi prenajímateľom a nájomcom. Poskytnutie prenájmu bez zmluvy, prípadne zastrešenie prenájmu neodborne zhotovenou zmluvou či ústnou dohodou, dáva priestor nedorozumeniam a špekuláciám.

Ak ste samoprenajímateľ a rozhodli ste sa nevyužiť služby realitnej kancelárie, určite ušetríte na provízii a byrokracii. A určite výborne zvládnete situácie, napr. keď vám nájomca neplatí, keď z vašej nehnuteľnosti urobí menšiu zoologickú záhradu, zredukuje či poškodí zariadenie, vymení kľúč bez vášho vedomia a súhlasu, svojvoľne poskytuje nocľah rôznym indivíduám, alebo sa odmietne vysťahovať po platnom skončení nájmu.

Ak ste nájomca a poviete si, že prenájom si poriešite na vlastnú päsť, určite sa vyznáte v právach a povinnostiach prenajímateľa a tak si poradíte v situácii, keď vás prenajímateľ napr. neoprávnene obviní z poškodenia či odcudzenia zariadenia, keď vám prenajímateľ vstupuje do bytu kedykoľvek sa mu zachce, keď vám dá prenajímateľ neodôvodnene okamžitú výpoveď, alebo keď sa ukáže, že prenajímateľom nie je vlastník nehnuteľnosti a vy ste sa stali obeťou podvodu. 

Využitím služieb realitnej kancelárie získavate na svoju stranu realitného makléra, ktorý sa vo veci prenájmu stáva doslova mediátorom. Komunikuje s obomi stranami a pomáha riešiť samotné problémy, či sporné situácie, ak by sa vyskytli. Poskytne vám kvalitnú nájomnú zmluvu, vypracovanú advokátom realitnej kancelárie, a predchádza tak prípadným problémom medzi obomi stranami, sporom, či finančným stratám, ktoré môžu byť násobne vyššie ako jedna provízia zaplatená realitnej kancelárii.

Ako teda spokojne prenajímať a užívať si už len pravidelné cinknutie nájomného na vašom účte? Alebo ako si bezstarostne užívať život v prenajatej nehnuteľnosti? Skôr ako nájdete vhodný prenájom, alebo prenájom poskytnete, urobte informované rozhodnutie. Každý profesionálny realitný maklér vám rád pomôže.

Poradiť sa oplatí ;-)

Zuzana Masarovičová
Autor: Zuzana Masarovičová

Vďaka všetkým zrealizovaným predajom a prenájmom nehnuteľností, Vám ponúkam svoje znalosti a skúsenosti na realitnom trhu a profesionálne služby.

A vďaka mojej empatii, trpezlivosti a porozumeniu Vám ponúkam individuálny a ľudský prístup.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie